Werkkapitaal financieren

Werkkapitaal nodig? FundingBase helpt met de financiering

Wil je werkkapitaal financieren zodat je aan de dagelijkse financiële verplichtingen kan voldoen? FundingBase bespreekt graag met jou de mogelijkheden van werkkapitaalfinanciering. Zo kan jij probleemloos rekeningen betalen, voorraad inkopen en salarissen uitkeren.

Wij hebben ruime ervaring met werkkapitaal financieren

Wij hebben een uitgebreid netwerk aan investeerders

Wij ontzorgen je van A tot Z

bedrijfspand-financieren-1

FundingBase maakt het onmogelijke mogelijk en zet graag een stapje extra

Wat is werkkapitaal?

Werkkapitaal financieren is één van de populairste financieringsbehoeftes. En dat komt omdat werkkapitaal het kapitaal is dat wordt gebruikt om aan de dagelijkse financiële verplichtingen te kunnen voldoen. Denk hierbij aan het betalen van leveranciers, personeel en de huur.

Werkkapitaal is het verschil tussen de vlottende activa (zoals voorraden, debiteuren en liquide middelen) en de vlottende passiva (crediteuren en kortlopende schulden).

Werkkapitaalfinanciering

Het kan voorkomen dat je te weinig geld in kas hebt om aan je dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen. Werkkapitaalfinanciering kan dan de oplossing bieden. Deze financiering is in verschillende vormen beschikbaar.

Financieren van werkkapitaal kan op meerdere manieren

Je kan je werkkapitaal financieren met bijvoorbeeld een zakelijk krediet. Dit is een kortlopende lening waarbij je geld kan opnemen wanneer je dat nodig hebt. Een andere manier van werkkapitaalfinanciering is factoring. Hierbij laat je je openstaande facturen vooruitbetalen door een factoringbedrijf. Jij krijgt zo sneller je geld en de debiteur behoudt zijn betalingstermijn. Een andere optie is sale-and-lease-back. Hierbij verkoop je je materiaal aan de leasemaatschappij en lease je het vervolgens weer terug.

Welke vorm van werkkapitaal financieren voor jou het best is, dat hangt af van je situatie. Wij helpen graag met uitzoeken hoe jij het best je werkkapitaalfinanciering kan regelen. Ga vrijblijvend met ons in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Financieren bij FundingBase

Eén vast aanspreekpunt

Uitgebreid netwerk van financiers

Je wordt ontzorgd van A tot Z