Onze werkwijze

Werkwijze FundingBase

De werkwijze van FundingBase is duidelijk en transparant. Voor een goede deal en een succesvol traject is kwaliteit en kennis benodigd. Om alle informatie juist te verzamelen, te analyseren en met de juiste onderbouwing door te geven naar de (mogelijke) financier(s) hanteren wij een stapsgewijze methode. De methode staat hieronder uitgebreid beschreven.

Specialist Stefan Fundingbase

Ik vind het een mooie uitdaging om ondernemers te helpen hun ambities te realiseren door middel van een passende financieringsoplossing. Met onze creativiteit is vaak veel mogelijk!

– Stefan Woestenenk

Stapsgewijs uw financiering tegemoet

1) Een vrijblijvende kennismaking

De eerste stap is om persoonlijk elkaar beter te leren kennen. Dit doen wij graag onder het genot van een kop koffie. Dit kan bij ons op kantoor of bij jou op locatie. In dit gesprek komen wij graag meer over jou te weten. Veelal speelt de ondernemer een belangrijke rol in de beoordeling van de financiering. Het is daarom voor ons belangrijk om hierover met jou in gesprek te gaan. Daarnaast is het mogelijk dat wij vóór aanvang van het gesprek gegevens van jou hebben opgevraagd. In ons gesprek bespreken wij dan wat deze gegevens ons zeggen en stellen we in jouw belang kritische vragen. Hiermee krijg jij wellicht ook meer inzicht in jouw financiën. 

2) Opdrachtovereenkomst

Na een positief gesprek zullen wij op basis van de aangeleverde gegevens en uitkomsten van het gesprek kijken of er mogelijkheden zijn. Als wij onderling een goed gevoel hebben en we achten de slagingskans van jouw aanvraag reëel, dan stellen wij een opdrachtovereenkomst op. Na het ondertekenen van de overeenkomst gaan wij voor jou aan de slag. Jij hebt dan duidelijk wat jij van ons mag verwachten en welke advieskosten wij in rekening brengen. Het begeleiden naar het succes is daarbij de basis van onze overeenkomst. 

3) Indicatieve aanbiedingen

Als we de opdrachtovereenkomst getekend hebben ontvangen gaan wij direct voor jou aan de slag. We stellen waar nodig een uitgebreid financieringsmemorandum op. Hiermee verhogen we de slagingskans van jouw aanvraag. In een financieringsmemorandum presenteren wij jouw onderneming en jouw plan in duidelijk taal voor de (mogelijke) financier(s). Hierbij zorgen wij ook voor een duidelijke onderbouwing en analyse van de financiële cijfers en gegevens. Op basis hiervan zullen wij de eerste indicatieve aanbiedingen voorleggen. Hierin staat op hoofdlijnen welke (indicatieve) rente een financier hanteert en welke belangrijkste voorwaarden er zullen gelden. Na ontvangst van verschillende indicatieve aanbiedingen zullen wij met jou in gesprek gaan. Wij nemen jou mee in de verschillen en de voor- en nadelen van de diverse aanbiedingen. Hiermee kan jij een overwogen beslissing maken wat voor jou de beste deal is. 

4) Regelen van de definitieve offerte

Na het kiezen van de beste deal gaan wij regelen dat de indicatieve aanbieding ook daadwerkelijk een definitieve en dus bindende aanbieding wordt. Hiervoor is soms nog aanvullende informatie voor nodig. Wij helpen zo veel mogelijk bij het verzamelen daarvan.

Ook ondersteunen we je bij het klantonderzoek dat veel financiers moeten uitvoeren voordat zij een nieuwe klant mogen accepteren. Dit ‘compliance-onderzoek’ wordt ook wel KYC of CDD genoemd. Veelal zijn hierbij aanvullende gegevens benodigd en dienen aanvullende vragen te worden beantwoord, bijvoorbeeld over de herkomst van vermogen, de aanwezige (contante) geldstromen, of zakendoen met het buitenland. Omdat FundingBase deze trajecten goed kent kunnen wij dit snel en efficiënt regelen. 

5) Financiering geregeld!

Je hebt een definitieve offerte ontvangen en kunt de financieringsovereenkomst tekenen. Uiteraard leggen we jou uit wat er precies in de offerte staat en waar jij precies voor tekent. Ook helpen we je, indien nodig, in het traject rondom uitboeking of bijvoorbeeld de communicatie met de notaris. Jouw financiering is dan optimaal geregeld en jij kunt door met waar jij goed in bent, ondernemen! Ook na afronding blijven wij jouw eerste aanspreekpunt op belangrijke momenten. Denk daarbij aan de verlenging van je rentecontract, wijziging in de financieringsstructuur of aanvullende investeringen.