Management buy-in

Management buy-in financieren? FundingBase help je graag!

Wil jij de bedrijfsovername via een management buy-in laten financieren? FundingBase regelt het voor je. Wij adviseren als externe partij tijdens de management buy-in en helpen met de financiering.

Wij hebben ruime ervaring met financieren

Wij hebben een uitgebreid netwerk aan investeerders

Wij ontzorgen je van A tot Z

bedrijfspand-financieren-1

FundingBase maakt het onmogelijke mogelijk en zet graag een stapje extra

Wat is een management buy-in?

Heb jij als manager de ambitie om eigenaar te worden van een bedrijf? Met een management buy-in kan dit gerealiseerd worden. Hierbij koopt een manager of een managementteam een ánder bedrijf, zonder eerder betrokken te zijn geweest bij dit bedrijf. Het huidige management wordt dus vervangen door een nieuwe eigenaar of eigenaren.

Waarom een management buy-in?

Lang niet iedereen is geschikt om (mede)eigenaar te worden via een management buy-in. Een succesvol bedrijf leiden vraagt de nodige kennis en ervaring, de juiste kwaliteiten én er is kapitaal voor nodig. FundingBase helpt je bij het realiseren van jouw droom om eigenaar te worden van een eigen bedrijf. Wij adviseren je en helpen je met de financiering.

Een management buy-in is een mooie vervolgstap als je:

 • Een (midden)managementfunctie hebt gehad bij een andere onderneming;
 • De ambitie hebt om zelf een gevestigde onderneming te leiden;
 • Jouw opgedane kennis en ervaring wil inzetten voor de overname van een bestaand bedrijf;
 • Een succesvol ondernemer bent met een mooi trackrecord en een ander bedrijf wil gaan leiden.

Hoe financier je een management buy-in?

Een belangrijk onderdeel van het overnameproces is het verkrijgen van de benodigde financiering. Daarom is het noodzakelijk om van tevoren te weten hoeveel financiering je nodig hebt en of de financieringsbehoefte realistisch is. Daarna kun je een bieding uitbrengen en wil je uiteraard dat je financieringsaanvraag slaagt.

De verkoop via een management buy-in kan in één keer plaatsvinden, waarbij jij als nieuwe eigenaar direct de aandelen koopt. Of de verkoop verloopt stapsgewijs, waarbij de aandelen stap voor stap verkocht worden aan de nieuwe eigenaren. Wanneer een management buy-in stapsgewijs verloopt, hoeft de koper niet direct de volledige aankoopsom te betalen en blijft het huidige managementteam tijdelijk betrokken bij het bedrijf.

Een management buy-in financieren via een stapelfinanciering komt ook steeds vaker voor. Die bestaat gedeeltelijk uit eigen middelen en voor een deel uit andere financieringsvormen, zoals deze:

 • Lening via de bank
  Als je als kopende partij niet voldoende eigen middelen hebt, ligt het voor de hand om bij de bank aan te kloppen. Maar banken verstrekken tegenwoordig een stuk minder financiering. Daarom zijn andere middelen ook interessant.
 • Vendor loan van de verkoper
  Vaak heeft de kopende partij niet voldoende eigen kapitaal en verstrekt de bank niet genoeg om de overnamesom te financieren. De verkoper biedt uitkomst door een vendor loan te verstrekken. Hierbij wordt een deel van de koopsom omgezet in een lening.
 • Private equity
  Een private equity is een investeringsmaatschappij die investeert in aandelen van niet-beursgenoteerde bedrijven.  
 • Andere professionele financiers
  De afgelopen jaren zijn er steeds meer gespecialiseerde financiers als alternatief voor de bank. Wij hebben ook hier een groot netwerk en begeleiden jou naar de juiste partij.
 • Informal investors
  Dit zijn investeerders die eigen vermogen investeren in andere bedrijven. De informal investor is een interessante financieringsmogelijkheid als eigen vermogen en een lening bij de bank niet toereikend zijn. Informal investors zijn particuliere investeerders die investeren met durfkapitaal. Vaak zijn ze zelf succesvol ondernemer (geweest) en hebben ze veel eigen vermogen opgebouwd.

Wat bij jou en jouw situatie past, bekijken we graag samen met je!

FundingBase helpt jou met management buy-in

Van manager naar (mede)eigenaar is een belangrijke stap. En het traject is niet altijd eenvoudig. FundingBase ondersteunt jouw ambitie en helpt bij de voorbereiding en financiering van jouw management buy-in. We gaan graag met je in gesprek om jouw unieke situatie en wensen in kaart te brengen. Daarna benaderen we financiers om alle opties en voorwaarden te bespreken. We hebben toegang tot een uitgebreid netwerk van meer dan negentig financiers van professionele partijen tot informal investors. Wij brengen meer dan 15 jaar ervaring met ons mee en hebben meer dan 150 miljoen euro aan financiering verstrekt. Samen met jou komen we altijd tot het beste resultaat.

Financieren bij FundingBase

Eén vast aanspreekpunt

Uitgebreid netwerk van financiers

Je wordt ontzorgd van A tot Z