Management buy-out

Management buy-out financieren? FundingBase help je graag!

Wil jij de bedrijfsovername laten financieren? FundingBase regelt het voor je. Wij adviseren als externe partij tijdens de management buy-out en helpen met de financiering.

Wij hebben ruime ervaring met financieren

Wij hebben een uitgebreid netwerk aan investeerders

Wij ontzorgen je van A tot Z

bedrijfspand-financieren-1

FundingBase maakt het onmogelijke mogelijk en zet graag een stapje extra

Wat is een management buy-out?

Een management buy-out is een overname van het bedrijf of businessunit door het management of andere medewerkers uit de onderneming. Voor de huidige eigenaar is dit een kans om het bedrijf over te dragen aan vertrouwde gezichten. Na overname blijft het bedrijf in handen van mensen die het bedrijf door en door kennen. Voor het management is het een mooie kans om te gaan ondernemen binnen een sector die ze goed kennen.

Voordelen van een management buy-out

Voor zowel de verkopende partij als de kopende partij zijn er voordelen bij een bedrijfsovername. Dit zijn ze:

  • Grotere slagingskans
    Na overname blijft het bedrijf in handen van mensen die het bedrijf van binnenuit kennen. Dit is een voordeel voor het management. De kans dat de onderneming na een management buy-out succesvol blijft is groter dan wanneer een buitenstaander instapt, zoals bij een management buy-in of strategische overname.
  • Overnameproces is eenvoudiger
    Het financiële traject kan versneld doorlopen worden als het management goed op de hoogte is van de financiële processen binnen het bedrijf. Management en aandeelhouders komen er meestal samen wel uit, ze kennen elkaar immers goed.

Hoe financier je een management buy-out?

De financiering verloopt net even anders bij een management buy-out dan bij een externe overname. Het zittend management bezit meestal niet voldoende vermogen om de koop zelf te financieren. Daarom zal er naar alternatieven gezocht moeten worden. Het management trekt financiering aan bij een bank, investeerders of het management leent een deel van de aankoopsom bij de huidige eigenaar. Zo kan een relatief kleine kapitaalinbreng resulteren in een groot aandelenbelang, waardoor de koopsom makkelijker te financieren is. Het is ook mogelijk dat het management een deel van het eigen kapitaal inlegt. Klinkt als veel gedoe? FundingBase helpt je graag en maakt het financiële plaatje overzichtelijk.

FundingBase helpt met jouw management buy-out

Zie jij een management buy-out wel zitten? Dan helpt FundingBase je graag verder. Wij adviseren je tijdens het hele proces en helpen je met de financiering. We gaan natuurlijk eerst met jou in gesprek om jouw unieke situatie in kaart te brengen. Daarna benaderen we financiers om alle opties en voorwaarden te bespreken. Wist je dat we meer dan vijftien jaar financieringservaring hebben en inmiddels meer dan 150 miljoen euro aan financiering verstrekt hebben? We hebben toegang tot een uitgebreid netwerk van meer dan negentig financiers van professionele partijen tot informal investors. Uiteindelijk maak jij een weloverwogen keuze en komen we samen tot het beste resultaat.

Financieren bij FundingBase

Eén vast aanspreekpunt

Uitgebreid netwerk van financiers

Je wordt ontzorgd van A tot Z